Zdravo življenje

Zdravo življenjeVsi si v življenju želimo biti srečni in  splošno znano je, da je pri tem najvažnejše zdravje.  Tega se zavemo šele, ko ga izgubimo, zato se splača potruditi za zdravo življenje. Nekaj nasvetov bo vsem prišlo prav.

Zdravo življenje vsak pojmuje po svoje, vendar vsi vemo, da je zdrava prehrana ena od ključnih sestavin zdravega življenja. Izberite tako hrano, ki vas bo ščitila pred vnetji ali pa si privoščite nekajdnevni post, da telo očistite strupov. Vodni dan bo naredil čudeže pri vašem počutju, če tega ne bi zdržali, pa si enkrat tedensko privoščite sadni ali zelenjavni dan, zdravo življenje je tudi to. Za take dneve so idealni sadni in zelenjavni napitki, saj so prava bomba zdravja in telo vam bo hvaležno za odmor od težke hrane. Zmanjšujte tudi uživanje hrane živalskega izvora, saj je težje prebavljiva.

Voda je vir življenja in telo je sestavljeno iz 70 odstotkov te tekočine. Pitje čiste, najboljše vode bo izboljšalo vaše počutje in pripomoglo za vaše zdravo življenje. Obdelani škrob in predelan sladkor sta največja krivca za današnjo debelost, zato se ju znebite v svoji prehrani. Povzročita namreč skokovit dvig inzulina v krvi in skokovit padec, zato smo hitreje lačni in posledično pojemo preveč. Zdravo življenje seveda vključuje tudi vadbo. Ne bodite leni ampak postanite aktivni! Vpišite se na organizirane vadbe, saj vam bo velika skupina sotrpinov dala motivacijo, da se premigate. Če ne gre drugače, vsaj pojdite peš v službo in peš po stopnicah v bloku. Tudi različne vaje, ki jih lahko naredite doma bodo za vas le koristne, ne bodo vam pa vzele veliko časa. Bodite vztrajni, saj se bo vaša aktivnost poznala na telesu in splošnem počutju. Koža je največji telesni organ in premalo se zavedamo, kaj vse vnašamo telo preko kože, zato zdravo življenje posveča skrb tudi temu. Kupite naravne kozmetične izdelke, saj bodo na vašem telesu naredili manj škode kot razne kreme, polne kemije.Vzemite si čas zase, za smeh in ljubezen ter se vsaj za nekaj ur dnevno odklopite od vsakdanjega stresa, dobro vam bo delo.