Astigmatizem in njegovo zdravljenje

Astigmatizem je res razširjena bolezen oči. Ampak še vseeno marsikdo ne ve kaj je in kako lahko sami posumite, da mogoče tudi vi trpite za to bolezen. Naj pa še najprej omenim, da se da rešiti in vaš vid bo postal veliko boljši in takšen kot mora biti. Tukaj se gre za neenakomerno ukrivljenost leče ali roženice očesa. Vse to pa povzroča meglen vid. Se pa da rešiti z nošenjem očal ali kontaktnih leč. Na tak način vam astigmatizem ne bo delal težav v vašem vsakodnevnem življenju. Je pa potrebno za postavitev diagnoze obiskati okulista.

astigmatizem

Se pa sam astigmatizem lahko pojavi največkrat zaradi poškodbe oči ali pa recimo tudi vnetij oči. Prav tako pa lahko oči poškodujejo kakšne operacije. Je pa ta bolezen oči tudi dedna. Je pa na začetku lahko vse skupaj čisto nemoteče. Ampak, če pa bolezen napreduje, pa boste lahko opazili pogoste glavobole in pa tudi utrujenost oči. Takrat je pa zadnji čas, da poiščete pomoč in naj se zdravljenje začne. Že sam pregled pri okulistu je neboleč, prav tako pa potem zdravljenje. Astigmatizem se zdravi z individualnimi toričnimi očali. Ta očala omogočajo, da se svetloba osredotoči na eno točko in vi vidite vse jasno in ne megleno, kot vidite brez očal.

Če se hočete astigmatizma rešiti za vedno, pa vam to očala sama ne bodo omogočila. Za to je pa potreben že prav poseben kirurški poseg. Če hočete tudi vi ugotoviti, če bolehate za astigmatizmom pa je pravi naslov Doktor 1a. Astigmatizem lahko ugotovite tudi s prav posebnim testom, ki ga najdete na njihovi spletni strani. Rešite test in se prepričajte, če imate zdrave zobe. Redno pa na pregled oči vozite vašega otroka, da se težave z očmi začnejo odpravljati čim hitreje. Ker lahko otroke meglen oziroma nepravilen vid zmoti in jim onemogoča koncentracijo pri učenju.