Dojenje vašega otroka

Dojenje otroka je nekaj, kar mati še bolj poveže s svojim malčkom. Seveda so tudi očetje tisti, ki imajo svojega otroka izredno radi, je pa vseeno mati tista, ki z njim vzpostavi neko posebno vez, saj je ona tista, ki ga 9 mesecev nosi v sebi in tudi po rojstvu je ona tista, ki ga mora nahraniti. Na spletni strani www.nadlani.si/zanimivosti/dojenje si preberite, kaj vse dojenje pomeni za ženske, prav tako pa boste v tem članku, ki ga boste našli na omenjeni povezavi lahko našli veliko nasvetov o tem, kaj vse lahko pri dojenju gre narobe in kaj vse lahko opravite tako, da bo vam in vašemu otroku še veliko bolje. Dojenje je nekaj, kar je namenjeno oskrbi otroka z zadostno količino hranilnih snovi, ki so potrebne zato, da se otrok lahko normalno razvije.

dojenje

Matere so ponavadi izredno skrbne in pazijo na to, da bodo lahko nahranile svojega otroka vedno in povsod pravočasno. Če ga ne, seveda ne bo neke hude škode, no, vsaj če se to ne dogaja ravno pogosto. Je pa res, da je dojenje nekaj, kar je dobro opravljati redno in po nekem ustaljenem ritmu, da se tudi otrok navadi, kdaj prejema hranilne snovi. Otroci so v začetni dobi izredno zahtevni oz. bolje rečeno izredno pozorni moramo biti na to, da jim dajemo vedno zadostno količino pozornosti, saj brez tega vsekakor ne bo šlo.

Otrok, ki nima dovolj pozornosti se lahko slabo razvije, prav tako otrok, ki mu niso bila dobro predstavljena čustva ne more razumeti kako neki čustva delujejo in ima otrok zaradi tega v prihodnosti lahko hude težave. Kakorkoli že, dojenje je nekaj, kar imajo matere načeloma rade, saj gre, kot pravijo za posebno vez med otrokom in materjo. Je pa res, da je dojenje nekaj, kar vse ne morejo opravljati, še posebej ne, če nimajo mleka, toda v teh primerih nič ne skrbite, saj je medicina že poskrbela za vse te težave.