Potujete v neznano?

Odpravljate se na potovanje z avtomobilom ali pa preprosto greste na dopust pa niste popolnoma prepričani kako priti do cilja? V zadnjih časih se uporaba cestne navigacije bistveno povečuje, saj se veliko več ljudi odloča, da gredo na dopust z osebnim avtomobilom.

Katera je najboljša navigacija?

Težko je reči katera cestna navigacija je najboljša, imamo pa več vrst cestnih navigacij. Najprej so bile najbolj priljubljene kot samostojne enote, imele so vhod kamor ste vstavili kartico z naloženimi kartami poti, kjer ste odtipkali vaš cilj, navigacija pa je sledila vaši lokaciji, sproti vam govori napotke in konstantno kaže kilometre do končnega cilja in čas katerega potrebujete do cilja. Če ste iz poti zašli je navigacija ponovno preračunala novo pot in ponovno vas je le-ta naprej vodila do želenega cilja.

cestna navigacija

Problem se je pojavil v dolgih predorih, kjer so te navigacijske naprave izgubile signal oziroma položaj. Zmeraj bolj priljubljena pa je cestna navigacija, kot aplikacija na pametnih telefonih, ki je veliko bolj zanesljiva in priročna saj vas spremlja povsod. V današnjih časih običajno brez pametnega telefona ne gre. Njihova funkcionalnost je bistveno boljša od navadnih cestnih navigacij, saj se karte konstantno in samodejno posodabljajo, brez posebnega nalaganja le-teh. Lokacija na karti je bistveno bolj natančna, saj lahko položaj poleg satelita določamo tudi preko mobilnega prenosa podatkov.

Katero izbrati

Če želite kupiti cestno navigacijo morate dobro premislit, saj kot sama naprava ni draga samo nekaj evrov, ampak če v kratkem mislimo menjati telefon, je bolj priporočljiv nakup pametnega telefona, kjer je navigacija že nameščena aplikacija in je veliko bolj zanesljiva, kot pa sama naprava. Poleg tega pa je telefon še multi-funkcionalna naprava, ki jo boste uporabljali tudi za druga opravila.