Plinski in električni žari

Plinski žarSe tudi vi odločate za nakup novega žara? Pri nakupovanju novega žara je potrebno razmisliti o tem, ali rajši pečete na žaru doma ali kje na poti. Vprašajte se tudi to, kako pomemben je za vas pravi ogenj in pa kako zahtevno je lahko čiščenje žara. Preden se odločite za nakup žara, pomislite, kaj se vam zdi pri žaru najpomembnejše. Pri nakupu žara seveda lahko poiščete tudi ustrezno pomoč, da boste z nakupom popolnoma zadovoljni tudi na dolgi rok. Najprej se morate odločiti kakšen žar sploh potrebujete, bi raje imeli bolj tradicionalen plinski žar ali pa mogoče električni žar, ki je vse bolj moderen in preprost za uporabo.

Eno vprašanje je, med kakšnimi žari sploh lahko izbirate. Spletna trgovina Flamula vam ponuja različne vrste žarov, katere lahko kupite na enostaven in hiter način. V ponudbi žarov boste tako v spletni trgovini Flamula našli plinske žare, žare na oglje, električne žare, vgradne žare, porsche design žare, prenosne in gostinske žare. Seveda žari niso vse, kar vam ponuja spletna trgovina Flamula. Lahko boste kupili tudi zunanjo kuhinjo, plinski gorilnik, grelnik prostora ali pa opremo oziroma pribor za žar. Pa se vseeno vrnimo nazaj na ponudbo žarov.

Ste mogoče v dilemi med plinskim žarom in električnim žarom? Plinski žar je zagotovo odlična rešitev tako za začetnike kot tudi profesionalce, saj grelni ventili omogočajo natančen nadzor temperature pečenja. Plinski žar bo tako poskrbel za okusno hrano iz žara, za uporabo pa bo žar pripravljen v samo nekaj minutah. Kar se tiče čiščenja, plinski žar ne zahteva veliko dela, saj po pečenju preprosto le umijete ploščo. Plinski žar je primeren zlasti za spontano pečenje doma, nudi užitek ob pečenju, saj ne zahteva veliko dela, poleg tega pa ne boste imeli opravka s pepelom in sajami.

Najbolj značilni prednosti električnega žara pa sta zagotovo zmanjšano tveganje za nevarnost požara in »neomejena« dobava goriva za žar. Električni žar deluje preprosto na sistem vklop-izklop, celotna uporaba žara je skratka enostavna. Tudi čiščenje električnega žara je enostavno in hitro. Končna odločitev ali si boste kupili električni ali pa plinski žar je seveda popolnoma vaša.