Ortodont vam bo vrnil sanjski nasmeh in dober ugriz

Ortodont pomaga pri vašem izgledu in zdravju tako, da vam uredi razmetane zobe. Nekateri ljudje se rodijo tako, da je njihovo zobovje neurejeno, kar si lahko pogledate na tej povezavi https://www.doktor1a.com/ortodont/ in se naročite na pregled pri ortodontu, ki je izkušen. Na pregledu vam bo ortodont lahko točno povedal, v kolikšnem času vam lahko uredi zobe, kakšen zobni parat priporoča in koliko bo poseg stal. Pred tem na ta vprašanja ne more odgovoriti, dokler vas ne vidi in ne ugotovi tudi vaših želja.

ortodont

Ortodont bo najprej naredil vaš odtis zob, torej obstoječega stanja. Odtis potrebuje, da bo lahko zobni protetik izdelal za vas zobni parat, ki mora biti povsem prilagojen vašemu stanju zob. Zobni aparat se potem se sestavi v vaših ustih na vaše zobe, zato ga dobi zdravnik v delčkih, ki jih potem prilagaja še naknadno, ko ste pri njem.

Zobni aparat boste izbrali sami, katerega si želite. Nosili ga boste le nekaj tednov, dokler zobje ne bodo zavzeli pravilnih položajev v vaših ustih. Ortodont vam jih bo predstavil. Najbolj zaželen je zobni aparat zvezdice, ki je kot modni dodatek resnično zabaven ter zanimiv, ker se na vaših zobeh svetijo drobne srebrne zvezdice, povezane s tanko, skoraj neopazno žičko.

Če pa nočete, da bi drugi videli, da nosite zobni aparat, vam ortodont lahko naredi neviden zobni aparat, kar seveda omogoča sodobna tehnologija. Ta aparat se naredi znotraj vaših zob in se opre na nebo vaših ust. Nihče tega ne bo opazil, le čudno se bo ljudem zdelo, kako to, da so vaši zobje vedno bolj ravni in vedno bolje izgledate.

Ko bodo zobje v ravni liniji, bo zdravnik aparat odstranil in vam za nekaj časa namestil pomožno napravo, ki bo vzdrževala stanje vaših zob, da se ne bi premaknili nazaj na star položaj. Takrat ste lahko gotovi, da boste za vedno imeli sanjski nasmeh.