Rekuperacija omogoča rešitve za prezračevanje

Rekuperacija zraka za prezračevanje je poseben energetski sistem prezračevanja, ki deluje med dvema viroma različnih temperatur. Zagotovite si kvalitetno prezračevanje z rekuperacijo  –  sistem zagotavlja najboljše rešitve zlasti za starejše stavbe v katerih se lastniki soočajo s težavami vezanimi na vlago in z njo povezan pojav plesni.

Rekuperacija – kaj sploh potrebujem zanjo?

Rekuperacijo zraka je s sistemom zelo enostavno vzpostaviti. Ob sami vgradnji sistema morate zagotoviti izvrtano luknjo v steno ter dostop elektrike do samega sistema. Da je dostopnost lažja, so vsi deli oblikovani tako, da jih nameščate in upravljate iz notranje strani – zunanji dostop do luknje v zidu torej ni potreben.

 

rekuperacija

Sistem zagotavlja bodisi upravljanje preko daljinca, bodisi preko stenskega kontrolerja. Nastavite lahko ročno nastavljanje prezračevanja ali pa avtomatsko zračenje, pri tem pa izbirate med tremi hitrostmi. Posebnost sistemov je tudi nočni način, ki ga zazna sam sistem, ki ob zmanjšani svetlobi prilagodi svoje delovanje. To poteka tako, da zmanjša hitrost delovanja, posledično pa se zmanjša tudi hrup v prostoru, zaradi česar bo vaš spanec lažji in boljši.
Poseben sistem rekuperacije zagotavlja tudi sistem za prezračevanje z Ecocomfort, ki deluje na principu fotokatalize s pomočjo katere očisti škodljive snovi ter v zraku prisotne onesnaževalce.

Zakaj izbrati rekuperacijo?

Rekuperacija je enostaven način prezračevanja prostorov, ki se, zlasti ob podpori finančnih sredstev (subvencij), ki jih lahko pridobite v okviru Ekosklada, finančno zelo dobro obrestuje. Pri tem lahko z Ekoskladi pridobite tako subvencije za samostojne naložbe kot subvencije za naložbe v stavbah z več deli. Prva subvencija je v višini do 20 % in se zanjo zaprosi po izvedeni naložbi, pri stavbah z več deli pa višina subvencija obsega 30 % celotne investicije. Prav tako se razlikuje rok za oddajo, ki je pri teh stavbah pred pričetkom del na stavbi. Socialno šibka gospodinjstva si lahko zagotovijo tudi 100 % vrednost naložbe, morajo pa lastniki teh gospodinjstev za pridobitev sredstev vlogo oddati že pred pričetkom del.