O klamatskih algah ter hialuronski kislini

Klamatske algeHialuronska kislina je naravna sestavina v človeškem telesu, njena najpomembnejša vloga je v sklepih. Služi predvsem kot mazivo sklepov ter vzdržuje elastičnost tkiv ter kože. Pomembna je predvsem za zdravo kožo, pomanjkanje le te pa se na telesu kaže kot suha ter neelastična koža, povezana pa je tudi z nastankom gub.

Blagodejne učinke hialuronske kisline poznamo že dalj časa, sprva pa so jo začeli uporabljati pri operacijah očesa. Dandanes se hialuronska kislina uporablja pri mnogih drugih stvareh, vbrizgavajo v sklepe, pripomore k hitrejšemu celjenju ran, pogosta pa je tudi v kozmetičnih izdelkih zaradi svoje velike sposobnosti zadrževanja vode. Ker količina te kisline od pubertete dalje upada je priporočljivo, da jo nekako nadomestimo. Najbolj učinkovite so kapljice hialuronske kisline, ki jih večkrat dnevno dodamo vodi ter nato spijemo.

Zdravilne učinke različnih alg pa poznamo že dalj časa. Tu izstopajo predvsem klamatske alge. Nabirajo se na Gornjem Klamatskem jezeru, njihovo uporabo pa priporoča tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Zaradi okolja kjer rastejo v njih najdemo izredno visoko vsebnost mineralov, aminokislin ter drugih za telo ključnih sestavin. Blagodejno vplivajo na presnovo, preprečujejo depresijo, izboljšajo koncentracijo, epilepsijo, multiplo sklerozo ter mnoge druge nevšečnosti. Vsebujejo pa tudi veliko nevropeptidov, ki so izrednega pomena pri pravilnem delovanju živčnega sistema.

Visoka vsebnost klorofila v klamatskih algah pa učinkovito vpliva na organizem in zmanjšuje možnost za nastanek pogostih rakavih obolenj. Na spletu obstaja veliko gradiva, ki govori o koristnosti jemanja omenjenih dveh prehranskih dodatkov. Svetujem vam, da si preberete gradivo ter stopite na pot k bolj zdravemu načinu življenja.