Test nosečnosti

Ali se sprašujete če ste noseči? Bi radi na hiter način ugotovili? Potem je test nosečnosti prava izbira. Še več o testu nosečnosti najdete na www.porod.si/test-nosecnosti.

Test nosečnosti

Pravi čas, da preverite ali ste mogoče zanosili zagotovo ni takoj po nezaščitenem odnosu. Potrebno je nekaj časa, da nosečnostni hormon naraste. Test nosečnosti je najbolj opravljati vsaj 7 dni po spolnem odnosu, saj takrat nosečnostni hormon naraste na pravo vrednost, ki jo lahko potem test odčita. Sedaj lahko test opravljamo skozi cel dan. Včasih je veljalo, da je potrebno test nosečnosti opraviti zjutraj, ko je nosečnostni hormon najvišji.

Nosečnosti test je 99% zanesljiv in vam tako ni potrebno biti v dvomih. Če hočete točno določiti in preveriti ali ste morda noseči je to potrebno storiti 19 dan po spolnem odnosu.

Tudi, če se odločimo za splav, je test lahko še nekaj časa pozitiven, saj telo potrebuje nekaj časa, da nosečnostni hormon pade. Tudi po rojstvu otroka je lahko test nosečnosti še nekaj časa pozitiven, zato takrat ni točno določeno ali ste spet zanosili ali so hormoni od prej. Test je lahko pozitiven tudi v primeru, če dodatno jemljemo HCG. Včasih so ljudje dejali, da če dojimo potem zagotovo ne moremo zanositi. Vendar to zagotovo ni res, saj v primeru nezaščitenega spolnega odnosa lahko zanosimo.

Seveda so testi nosečnosti 99% zanesljivi in se tako lahko na nek način prepričamo ali smo noseči vendar za točno potrditev nosečnosti pa je najbolje počakati na pregled pri ginekologu.

Za uspešno opravljen test je potrebno sledeče. Najprej si urin shranimo v manjšo posodico. Odpremo test nosečnosti in namočimo v posodico. Testni trak navpično pomočimo v urin in držimo približno 5 sekund. Čez 2 do 3 minute odčitamo vrednost. Če je ena sam črta niste zanosili, če so dve črtici ste noseči. V primeru da ni nobene črte potem test nosečnosti ni veljaven. Test nosečnosti ni dobro uporabljati po pretečenem roku, saj rezultati ne bodo točni.