Nakup sončnih očal v optiki

Dandanes lahko sončna očala kupite že kjerkoli, na pošti, v Mercatorju, v trafiki, ravno da jih ne prodaja vaša branjevka na tržnici. Svetujem vam, da naj bo edina ustanova kjer opravite nakup vaših sončnih očal okulistična ordinacija oz. optika. V okulistični ordinaciji običajno opravljamo pregleda, marsikatera ordinacija pa ima poleg prostora za pregled oči zraven tudi prodajalno z najrazličnejšimi pari sončnih očal.

Je že res, da cena sončnih očal ne igra vloge pri njihovi kvaliteti, a tista za 10€ zagotovo ne bodo tako kvalitetna, kot tista za 150€. Lastil sem si kar nekaj parov sončnih očal, od tistih dragih, do tistih za nekaj 10€ in moram reči, da ni bilo velike razlike. Edina razlika, ki sem jo opazil je ta, da so bile leče polarizirane na tistih dražjih. Najbolj važno je to, da očala nudijo 100% zaščito proti UV-A in UV-B žarkom. Čeprav je res, da je to ali je leča polarizirana ali ne, ogromna razlika, pa se je še vseeno potrebno vprašati, ali je potrebno zaradi tega odšteti 50€ ali celo več.

očala

Poleg zaščite seveda, naj vam bo pomemben tudi videz in to, kako se očala podajo na vaš obraz, saj jih boste lahko le na tak način nosili samozavestno. Za vsak obraz so primerna določena, na ovalen obraz pašejo taka, na pravokoten obraz pa drugačna očala. Nakup vsekakor opravite osebno, saj boste le tako lahko izbrali primerno obliko za vaš obraz. Pri nakupu vam lahko svetuje tudi kateri izmed tam zaposlenih, saj imajo oni največ izkušen. S seboj pa lahko vzamete tudi partnerko ali pa katerega prijatelja, ki vam bo pomagal pri izbiri. Ne glede na to ali boste izbrali Adidas ali pa Oakley očala, izberite take, da si jih boste z veseljem nadeli.