Špela kranjec je napisala knjigo

Njeno življenje je bilo 9 let žalostno. Ampak njena žalost ji je postala največja inspiracija. Napisala je knjigo. Knjigo o vsem kar se je teh 9 let dogajalo. Kaj je predstavljalo njeno žalost? Anoreksija. In kdo je ta oseba? Špela Kranjec. Ima tudi spletno stran spelakranjec.com, kjer lahko to knjigo tudi kupite. In kaj se je pravzaprav dogajalo s Špelo Kranjec? V osnovni šoli je bila zelo tiha in sramežljiva deklica. Ni se znala vklopiti v družbo in tudi njeni sovrstniki se niso kaj posebno trudili, da bi jo sprejeli medse. Ker je bila Špela Kranjec še otrok, si ni znala razložiti zakaj je temu tako in zaradi osamljenosti je postajala čedalje bolj žalostna.

špela kranjec

Te njene žalosti se je nakopičilo preveč in ni se znala več spopadati z njo. Zato jo je pretvorila v anoreksijo. Mislila je, da bo njena žalost izginila. Pa ni. Zapadla je v krog obsedenosti s suhim telesom. Vsak dan je živela samo še za hujšanje. Vedno manj je jedla in vedno več je telovadila. Shujšala je že na 37 kilogramov, ko pa so njeni starši opazili, da nekaj ni v redu. Takrat so jo odpeljali k zdravniku in ta ji je diagnosticiral anoreksijo. Špela Kranjec je postala nemočna. Če ni hotela biti sprejeta v bolnišnico, je morala poskrbeti, da se zredi nazaj. Tega pa Špela Kranjec ni hotela. In doma so se začele borbe.

Starša sta jo silila jesti in jo imela ves čas pod nadzorom, Špela Kranjec pa se je upirala in iskala vedno nove načine kako se ne bi zredila. Vendar nekega dne je bilo tega konec. Postavljena je bila pred dejstvo: ali se zredi ali pa boš sprejeta v bolnišnico. To je bil za Špelo Kranjec klik. Takrat je začela jesti in se počasi pozdravila anoreksije. Vendar, ker se Špela Kranjec ni anoreksije pozdravila po lastni volji, je takoj, ko je dobila nekaj svobode, začela nazaj hujšati.

To je bilo na fakulteti. Takrat je postala še bolj obsedena s hujšanjem. Še manj je jedla in še več je telovadila. Špela Kranjec se je shujšala na 34 kilogramov. Bila je le še okostnjak. Vendar Špela Kranjec po nekaj mesecih ni več zdržala tega tempa in čedalje težje se je prisilila k teku in stradanju. Bila je že tako utrujena in brez energije, da se je nekega dne udala. Popustile so ji vse vrvi, s katerimi je vzdrževala ta tempo in eksplodirala je. Špela Kranjec je tokrat sama prišla do spoznanja, da ima težavo. Tudi sama je bila tista, ki je to težavo hotela odpraviti. In takrat je Špela Kranjec sama odšla k zdravnici in prosila pomoč. Zdravnica jo je napotila k psihiatrinji. Ko je Špela Kranjec začela hoditi k psihiatrinji, so se stvari začele izboljševati. Špela Kranjec je končno začela verjeti, da bo lahko še kdaj srečna. Veliko je morala delati na sebi in se truditi za zmago, vendar na koncu ji je uspelo. Za vedno je premagala anoreksijo. In vse to je opisano v knjigi.