Ali so najcenejše sedežne garniture tudi najslabše?

slika za najcenejše sedežne garnitureV času ko so najcenejše sedežne garniture označene kot nekvalitetne, sem se zamislil, ali je temu res tako. Sledeča objava je namenjena temu razmisleku.

 

Zanima me, ali so najcenejše sedežne garniture res tako slabe. V času, ko je tržišče preplavljeno z različnimi izdelki, je res težko oceniti kvaliteto. Seveda so nekatere znamke resda bolj prepričljive, vendar to ne pomeni, da so ponudniki najcenejše sedežne garniture avtomatsko slabi. Problem se mi zdi, da je predvsem v srednjem cenovnem razredu. Najcenejši že nekako implicira, da moramo biti pri nakupu previdni, medtem, ko za srednji cenovni razred najbolj raznolik kar se tiče kvalitete. Nekatere garniture srednjega razreda so dosti slabše od najcenejše sedežne garniture. Ker je srednji razred poln različnih ponudb, je včasih odločilni faktor cena,včasih pa percepcija kakovosti.

Če ne kupujemo najcenejše sedežne garniture moramo upoštevati predvsem dejavnike cene, kakovosti, ter druge, kot so dodatni stroški (npr. dostava), ter način in sredstva, ki so bila uporabljena pri izdelavi sedežne garniture. Seveda pa je smiselno tudi preveriti, da obstaja razumen rok garancije, ter da je prodajalec nekdo, ki spoštuje ne samo garancijo, temveč tudi vas, kot stranko.

Kar sem primarno hotel povedati s tem člankom, je da niso nujno najcenejše sedežne garniture tudi najslabše. Nekatere so po kakovosti primerljive z dražjimi modeli ali pa so celo boljše!

Dober primer so usnjene sedežne, ki so zelo iskane. Sicer je dobro usnje predvsem stvar višjega in visokega srednjega razreda, pa lahko najdemo usnjene prevleke nižje kakovosti tudi na garniturah srednjega razreda. Le te so celo slabše od imitacij, ki jih lahko dobimo v nabavi najcenejše sedežne garniture. Torej slabo usnje je res slabše od povprečne imitacije.

 

In kaj mislite vi? Se splača investirati v garnituro srednjega razreda, ali so cenejše enako dobre? Delite mnenje z nami v komentarji pod to objavo.