Pri ogrevanju so mogoči največji prihranki

Talno gretje postaja vedno bolj priljubljeno in vedno bolj pogost sistem ogrevanja. Vedno več se uporablja ne več samo na domovih, vendar tudi v kakšnih poslovnih poslopjih. Talno gretje je sistem ogrevanja, kjer voda kroži po ceveh, ki so vgrajena v tla, toplota talnega sistema pa se prenese na talno konstrukcijo, tako da celotna tla delujejo kot grelno telo. Z radiacijo, tla oddajajo toploto v prostor in ogrevajo tudi zrak. Stroški ogrevanja so sestavljeni iz izdatkov za začetno investicijo (vgradnja ogrevalne naprave), vendar v daljšem roku ni stroškov vzdrževanja. Cena talnega gretja tako vpliva na grelno površino, za kako močno ogrevanje se boste odločili ter še veliko drugih dejavnikov. Talno ogrevanj velja tudi za  način ogrevanja ki naj bi bil najbližje človeku in njegovemu zaznavanju ugodja. Zraven moderne hiše ter talnega ogrevanja si lahko privoščite tudi sodobno črpalko za vodo. Toplotna črpalka za sanitarno vodo učinkovito nadomešča električni bojler ali kateri drugi, manj varčni način ogrevanja sanitarne vode.

talno ogrevanje

Take toplotne črpalke namreč kot glavni vir delovanja sesajo zrak, kar stroške porabe električne energije pomanjša tudi do 75%. Poleg ogrevanja vode, se lahko obenem z enakim sistemom drugi prostor tudi hladi. Kakšna toplotna črpalka za sanitarno vodo je izdelana tudi tako, da jo je mogoče z veliko ekonomijo prostora postaviti v praktično katerikoli prostor.

Ena najbolj ekonomičnih črpalk pa je takšna, ki hkrati z gretjem vode omogoča hlajenje sosednjega (ampak samo sosednjega) prostora, kamor naprava izpihuje zrak. Takšen prostor je po navadi klet, kurilnica, ali pa kjer imamo spravljene pridelke za ozimnico.