DE domena

Imate podjetje, ki je prisotno na nemškem trgu, pa še nimate ustrezne spletne strani za predstavitev in trženje vaših produktov oziroma storitev? DE domena je rešitev za vas! Za nemške domene končnica .de velja za avtoritativno. Če bo DE domena vaša izbira za nemško spletno stran, boste s to stranjo veliko lažje konkurirali v rezultatih nemškega Googla (google.de). Prav tako pa boste bolje rangirani tudi v vseh Google iskalnikih na nemško govorečem področju (Avstrija, Švica).

DE domena

Nemška .de domena velja torej za glavno (TLD – Top Level Domain) domensko končnico v Nemčiji, z nemškimi domenami upravlja DENIC (nemška različica slovenskega ARNES-a), in če želite registrirati .de domeno, morate izpolniti nekaj zahtev, saj v nasprotnem primeru registracija in koriščenje nemških domen ne bo uspešno. Vsaka DE domena mora imeti administrativni kontakt z naslovom v Nemčiji – to je obvezno pri vsaki domeni. Prav tako pa morate ustrezno nastaviti domenske strežnike (DNS nameservers), preden lahko začnete uporabljati domeno.

Vsaka DE domena mora glede domenskih strežnikov izpolnjevati sledeče:

  • Vsaka de domena mora imeti dva veljavna avtoritativna domenska strežnika. S klikom na povezavo http://www.denic.de/en/background/nast.html lahko preverite, ali sta vaša izbrana domenska strežnika ustrezna ali ne. Na tej strani vpišite vašo domeno in domenske strežnike, ter počakajte na končano preverjanje. Če vam bo sistem sporočil določene napake pri verifikaciji domenskih strežnikov, bo najbolje, če se obrnete na lastnika spletnega gostovanja, ki vam bo znal svetovati dalje kaj in kako.
  • Vsaka de domena mora imeti po en domenski strežnik v ločenem C-class IP-ju.  Primer:  IP številki 212.3.65.1 in 62.48.92.110 sta ustrezni.
  • Domenski strežniki morajo imeti “Start of Authority (SOA) refresh” vrednost med 10000 in 86400 sekundami.
  • Domenski strežniki morajo imeti nastavljen “retry” vrednost med 1800 in 28800 sekundami.
  • Domenski strežniki morajo imeti nastavljeno Time to Live (TTL) vrednost med 180 in 345600.

V kolikor imate izpolnjene vse zgoraj navedene razloge, ni več nobenih ovir, da vaša DE domena zaživi na svetovnem spletu!