Se vam ne da pripravljati kosila? Ne veste kaj bi jedli za kosilo? Pomemben del človekove prehrane po vsem svetu predstavljajo ribje jedi. Slovenci jih pojemo premalo, saj bi jih morali jesti vsaj enkrat do dvakrat na teden. Ribe vsebujejo ugodno sestavo omega-3 nenasičenih maščobnih kislin in maščobotopna vitamina A in D. Uživanje rib in ribjega olja prepričljivo zmanjšuje tveganje za kardiovaskularnimi boleznimi, močno znižuje tveganje za nastanek nekaterih vrst raka, sladkorne bolezni tipa 2 in osteoporoze. Morske ribe so v primerjavi s sladkovodnimi eden najbolj bogatih virov joda v prehrani. Majhne ribice, ki jih lahko uživamo s kostmi vred, so tudi bogat vir kalcija. Zelo pomembno pa je tudi, kako so ribe pripravljene. Poskušamo jesti čim bolj sveže ribe in čim manj konzerviranih. Ko pripravljamo ribe, uporabljajmo oljčno olje. Najbolj zdrav način priprave je priprava rib na žaru, izogibajmo pa se cvrtju. Če pa želimo ribo okusiti na drugačen način pa se lahko odpravimo v mehiško restavracijo, kjer vam pripravijo ribe in ostale jedi na mehiški način.
Mehiška restavracija je znana po svežih sestavinah, pestrosti začimb in raznovrstnosti okusov. Te se uporabljajo kot priloga h glavnim jedem, kot so burritos, fajitas, taco in enchiladas, ki jih tradicionalno postrežejo z rižem in fižolom. Z mehkimi pšeničnimi tortiljami lahko pripravite najokusnejše mehiške jedi kadarkoli želite. Je pa res, da je večina tujih restavracij v Sloveniji, pa naj bodo to mehiške, indijske, kitajske ali pa katerekoli druge prilagojenih našim okusom. Če boste šli na primer v kitajsko restavracijo na švedsko, bo tudi tam malce drugačna kot tista na Balkanu na primer, ne bodo pa se približali avtohtoni kuhinji. Za pravo gurmansko izkušnjo se bo potrebno odpraviti kar v tisto državo, katere hrano si želite.