Vrtni žar na oglje

Žar na ogljeKer je tu poletje, je tu tudi sezona piknikov. Seveda nekateri ljudje prirejajo piknike čez celo leto, pa vendar je poletni čas še vedno najprimernejši. Nič ni lepšega kot spiti kozarec priljubljene pijače na prostem ob dobri družbi ter zapeči nekaj mesa nad razgretim ogljem.

Vrtni žar na oglje je nepogrešljiv spremljevalec vsakega piknika. Lahko se odločimo za prenosni žar ali pa tistega malo večjega, ki je vedno na istem mestu. Priprava oglja je izredno enostavna, v posodo natresemo dovolj oglja in ga z nečem zakurimo. Najhitrejše pri tem so gorilne kocke, te enostavno prižgemo, ko pa oglje začne tleti, ga rahlo razpihamo in že smo pripravljeni za peko. Na žaru lahko pečemo res veliko različnih vrst mesa, le to pa ima edinstven okus, pečemo lahko tudi vse vrste zelenjave, dobi pa se celo sir za žar in marsikaj drugega.. Seveda so dobri tudi električni žari, a vrtni žar na oglje pričara aromo, ki je ne prekosi nobena druga metoda pečenja mesa. Peka na žaru je do neke mere tudi bolj zdrava kot v ponvi, saj za peko na rešetki nad ogljem ne potrebujemo olja. Poskrbite le, da imate vse sestavine in orodja pri roki, le tako si lahko zagotovite, da bo vaša hrana ravno prav pečena

Čiščenje žara na oglje je enostavno, po končani uporabi očistimo le rešetke, na kateri smo pekli meso, občasno pa odstranimo pepel od oglja. Peka na vrtnem žaru je izvrstna že zaradi same hrane in pa tudi druženja s prijatelji ali družino.