Vinske etikete veliko povedo o vašem vinu

Je vinarstvo vaš hobi ali morda celo poklic? Želite svoje vrhunsko vino ponuditi širši množici, pa ne veste, kako bi naredili dobro promocijo? Tukaj vam lahko pomagamo mi – vinske etikete, narejene po vaših željah lahko zelo pripomorejo k popularnosti določenega vina oziroma proizvajalca, poskrbeti morate le, da bodo na etiketah vse pomembne informacije.

vinske etikete

Vinske etikete so pomembne tako za kupce kot za vašo promocijo.

Skrb za promocijo svojih izdelkov ni mačji kašelj, s čimer se bo verjetno strinjal vsak uspešen prodajalec. Ker je danes na trgu nešteto podobnih izdelkov, je težko stopiti iz povprečja in biti korak pred konkurenco. To velja tako za vina kot za mnoge druge izdelke – kar priznajte, da vas grabi panika, ko se v trgovini ustavite pri polici z vini in ne veste, katerega vzeti, kateri je najboljši itd. Končna odločitev je resda na strani kupca samega, a tudi vi lahko veliko naredite za to, da se bo kupec odločil kupiti ravno vaše vino. Velik korak naprej lahko naredite že z uporabo vinskih etiket. Te naj ne bodo le informativne, ampak naj imajo še kakšno posebno noto – zabaven slogan, prikupno sliko, pač nekaj, kar bo pritegnilo pozornost kupcev. Vinske etikete so za tovrstno oglaševanje več kot odlične, saj jih le nalepite na steklenice in pošljete v prodajo. Seveda morate predhodno poskrbeti, da bo vaše vino vrhunske kakovosti, saj bodo v nasprotnem primeru kupci naslednjič izbrali drugo vino in vaša prodaja bo upadla.

Vinske etikete morate oblikovati tako, da bodo kupca takoj pritegnile in bo zato vzel steklenico vašega vina v roke, prebral za kakšno vino gre, kaj vse vsebuje itd. Seveda mu morda določena sorta ne bo všeč, a ker ste nanj naredili dober vtis, bo morda vzel drugo vino iz vaše kolekcije. V vsakem primeru bo kupil eno sorto vašega vina, saj ste ga dobili s privlačno in izstopajočo etiketo. Na etikete vedno dodajte tudi svoje podate, kraj pridelave, povezavo do spletne strani itd., da se bo lahko kupec bolje informiral o vas in vas morda kontaktiral.