Uporaba telefona v avtomobilu

Avto nosilecKot vsi vemo, je uporaba mobilnega telefona v avtomobilu kaznivo dejanje in prav je tako. Med vožnjo načeloma nebi smeli biti skoncentrirani na nič drugega kot na vožnjo samo saj sicer lahko ogrožamo sebe in vse ostale udeležence v prometu, ker pa marsikdo izmed nas preživi ogromno časa na poti, je uporaba telefona med vožnjo nekaj neizogibnega. Na srečo obstaja kar nekaj dodatkov za mobilne naprave, ki omogočajo prostoročno telefoniranje in tako lahko obenem vodimo pogovor, še vedno pa imamo obe roki na volanu in smo skoncentrirani na vožnjo.

Prva stvar, ko se usedem v vsak avto je ta, da namestim avto nosilec za telefon, ta mi omogoča sprejemanje klicev samo z dotikom prsta. Seveda obstajajo na trgu tudi razni seti, ki povežejo avto zvočnike z telefonom in še marsikaj, a nosilec za telefon je najenostavnejša in najelegantnejša rešitev. Seveda pa telefon na nosilcu ni priročen samo za sprejemanje klicev temveč tudi za druge stvari. Telefon ohranja na enem mestu, ne glede na to kako burna je naša vožnja. Naprava na avto nosilcu za telefon nam lahko služi tudi kot odličen GPS sistem, večina nosilcev omogoča nastavitev stopnje naklona in še marsikaj.

Drug dodatek, ki je izvrsten tako za zelo zaposlene ljudi, ki prek telefona ali tablice vodijo posle, kot tudi za vsakdanje uporabnike pa je bluetooth tipkovnica. Tipkovnica je hitra in enostavna rešitev za pisanje večjih dokumentov ali pa kratkih sms sporočil. Na brezžično tipkovnico, ki se na telefon poveže prek bluetooth tehnologije lahko katero koli stvar natipkamo veliko hitreje. Tako imenovane tablice se po zmogljivosti lahko kosajo že z nekaj let starimi računalniki, če pa jim dodamo še omenjeno tipkovnico pa so naše možnosti uporabe tablic zelo razširjene.

V tem članku sem vam opisal dva enostavna a zelo uporabna dodatka, ki vam lahko zelo koristita, vaša vožnja bo varnejša, uporaba naprav pa veliko bolj lagodna.