Pustne maske v norih podobah

Pust je najbolj nori čas v letu in takrat si ljudje damo veliko duška. Oblečemo se v najrazličnejše pustne šeme ter hodimo naokrog ter simbolično preganjamo zimo. Pri tem so nam v veliko pomoč tudi pustne maske, ki si jih nadenemo na svoje obraze, tudi z namenom, da nas ne bi prav nihče prepoznal.

Take maske lahko izdelamo popolnoma sami ali pa jih kupimo v posebnih trgovinah, kjer je izbira vedno večja. Ni pa nujno, da si tovrstne maske nadenemo samo v pustnem času. Nekateri jih uporabljajo tudi ob drugih priložnostih, na primer na posebnih zabavah, kjer so maske še posebej dobrodošle.

pustne maske

Pustne maske za otroke

Pustnega časa in vse kar je podobnega se veselijo še posebej naši najmlajši. Že zelo zgodaj tudi oni pokažejo željo, da bi se radi, tako kot mi, našemili v posebno masko in našemljeni hodili naokrog. Tudi ponudba za otroški pustne maske in kostumi je na trgu bogata. Izbiramo lahko med številnimi liki iz risank ter podobnimi junaki, ki so otrokom ljubi.

Ples v maskah

Izjemno priljubljen dogodek, kjer pustne maske zavzemajo osredje mesto, je tudi ples v maskah. Ta se lahko odvija v pustnem času, lahko pa tudi izven tega konteksta. Mnogi se kar med letom odločijo, da bodo priredili ples v maskah. Dogodek je izjemno privlačne narave, zato se ga običajno udeleži tudi izjemno veliko ljudi. običajno se na takem dogodku izbere tudi najlepša pustna maska, ki je na koncu tudi nagrajena. Ravno zato se nam še posebej splača poiskati masko, ki je res nekaj posebnega. Zagotovo bomo prejeli eno od številnih nagrad.