Pogovor je bistvo dobre zveze

Dober pogovor je vedno dobra poteza. Pogovarjati se je potrebno, ne glede na to, s kom, kje in kdaj, v vsakem razmerju, naj si bo prijateljskem, družinskem ali pa partnerskem, je pogovor bistvenega pomena.  Obliko partnerskega pogovora najdete tudi na http://www.erodate.si/blog/pogovor/.

pogovor

O čem se pogovarjati? O vsem! Več se boste pogovarjali, boljša bo posledično vaša komunikacija, pa tudi zveza. Še posebej pomembno je to v partnerskem odnosu, v katerem načeloma gradimo na zaupanju, zato je partnerju najbolje povedati vse, kar je relevantnega. Seveda imate lahko tudi določene skrivnosti, ki naj ostanejo samo vaše, vendar pa pazite na to, da te skrivnosti niso take, ki bi prizadele vašega partnerja, če bi za njih izvedel. Ker je pogovor glavni vir poznavanje drugih, skozi ta proces tudi partnerja dobro spoznate. Spoznate, kako razmišlja, kaj mu v življenju veliko pomeni, kakšne so njegove prioritete in kakšni so njegovi cilji. Brez tega se zveza tudi dolgoročno težje obnese, saj vam ob pomanjkanju pogovarjanja drug z drugim lahko vedno pogosteje zmanjka tudi tem za pogovor. V praksi je namreč tako, bolj se pogovarjate, več si imate za povedati.

Pogovor naj bo nekaj, s čimer partnerja začneta in končata dan. Zagotovo je bolje, da se več pogovarjate v živo, kot pa po telefonu, vendar pa, če to ni možno, navežite kontakt vsaj preko telefona in dajte partnerju vedeti, da ga pogrešate. Da pogrešate pogovor z njim. Da pogrešate vse, kar vam ob njegovi odsotnosti manjka. Seveda pa ne pretiravajte, pogovor ni nekaj, kar bi morali za vsako ceno izkoriščati. Marsikdo se nerad pogovarja, zato mu pustite tudi nekaj svobode in miru, morda vaju, če je vaš partner bolj tihega karakterja, kdaj pa kdaj tišina še bolj zbliža.