Kako izbrati otroške pohodne čevlje

Našim otrokom je potrebno hojo v hribe predstaviti na čim bolj prijazen način. V kolikor se bodo na vsakem družinskem izletu imeli lepo, bomo kot starši veliko pripomogli k temu, da jim bomo planinarjenje pokazali v karseda lepi luči. Pogosto slišimo, da se mladostnikom hribi zamerijo že v času otroštva, hitro se lahko pojavijo težave z debelostjo, v kolikor bo vaš otrok večino časa preživel doma. Zato resnično priporočamo, da se na vsak planinski izlet s svojimi otroki dobro pripravite ter jih poskušate med potjo zabavati. Da pa bo otrokovo gibanje čim bolj varno, je pametno izbrati kakovostne otroške pohodne čevlje.

Na trgu pohodniške obutve lahko najdemo tudi izdelke za naše najmlajše. V kolikor vaš otrok še nima ustrezne obutve je zelo pomembno, da se po nakupih odpravi skupaj z vami in da vsak čevelj preizkusi na licu mesta. Nakup pohodnega čevlja je res specifična stvar, zato priporočamo, da si za njihov preizkus z otrokom vedno vzamete čas in ne kupujete na vrat na nos. Pravilna izbira čevlja bo v veliki meri pripomogla k temu, da se bo vaš otrok lažje odpravil z vami v hribe. Le kdo se z veseljem odpravi na več urni pohod v naravo, če ve, da ga planinski čevlji vedno ožulijo, ali pa da ga tiščijo po celi dolžini in da potem še cel teden ne more normalno hoditi?

Otroški pohodni čevlji

Otroške pohodne čevlje je potrebno izbirati tudi glede na namen uporabe. Pohodniška obutev je zelo uporabna stvar in nikjer ne piše, da jo je potrebno uporabljati zgolj za v hribe. V primeru slabega vremena se bodo izkazali za odlično izbiro na poti v šolo. Tudi ob vsakoletnih snežnih padavinah se pohodni čevlji lahko zelo dobro obnesejo, saj jih lahko vaš otrok uporabi tudi za igro pred hišo. V ta namen nam trgovci ponujajo tudi obutev z Gore-TEX membrano, ki bo poskrbela, da bodo otrokova stopala ostala topla in suha.

Potrebno se je zavedati, da otroško stopalo še vedno raste in se razvija, zato je potrebno biti pri izbiri pohodnih čevljev nekoliko bolj pazljiv. Naj vam ne bo težko odšteti kakšen evro več, saj boste z ustrezno obutvijo obvarovali otroka pred možnimi poškodbami in deformacijami stopala.