Kako poteka Atkinsonova dieta?

Za izraz dieta je med nami slišal že vsak. Vse več ljudi se dnevno srečuje z najrazličnejšimi oblikami hujšanja ali pa pridobivanja telesne mase. Najrazličnejši strokovnjaki za nas pripravljajo vse mogočne jedilnike. Med najbolj poznanimi dietami so tako keto dieta, ločevalna dieta in tudi Atkinsonova dieta. Vsaka izmed njih ima vsebino drugačno. Nekatere priporočajo več beljakovin spet druge več zdravih maščob in podobno. Atkinsonova dieta spada med obliko kjer prehranjevanje vključuje nizko vsebnost ogljikovih hidratov. Vse o dieti na tej spletni strani vam stroovnjaki zelo nazorno razložijo potek Atkinsonove diete. Strokovnjaki Atkinsonove diete namreč trdijo in zagovarjajo, da se kljub povečanemu vnosu beljakovin in maščob naše telo pravzaprav navadi porabljati za izgubo telesne mase maščobo, ki jo zaužijemo.Atkinsonova dieta

Ob vnosu ogljikovega hidrata tako naše telo najprej kuri zalogo hidratov šele kasneje preide na porabo maščobe in v najslabšem primeru porablja tudi vnos beljakovin. Naše telo deluje kot robot, kjer mu je potrebno dati ukaz in navado, da najprej prične z porabo maščob in kasneje preide na dobre vnose vitaminov in mineralov. Atkinsonova dieta je uporabniku na prvi pogled zelo nenavadna saj vključuje veliko število nenasičenih maščob. Tako dobimo odpor in strah, da bomo z njo kvečjemu pridobili telesno maso ne pa je izgubili. Vendar po končnih študijah Atkinsonove diete, ki so jo preučili tudi usposobljeni zdravniški kadri, dieta vsebuje kar dobre rezultate.

Atkinsonova dieta namreč z vnosom beljakovin našemu telesu daje občutek sitosti in ne potrebuje vnosa ogljikovih hidratov. Verjetno poznate občutek, ko ste utrujeni in koliko bolj se poveča želja po sladkem. Tukaj lahko zaznamo prvi indikator, da v telesu primanjkuje beljakovin. Sladkor je eden glavnih škodljivcev zaradi katerega največkrat pomislimo, da bo treba na dieto. Ne glede na to katero dieto izberete, jo prej dobro preučite, predvsem pa preučite tudi možne nezaželene učinke te diete. Naj bo hujšanje zdravo predvsem pa naj vam predstavlja način življenja in ne nujo.